Magnus Aircraft: több mint száz dolgozót vesznek fel még idén

Február közepén kezdte el építeni új gyáregységét a cég a Pécs-Pogányi Repülőtér szomszédságában. A teljes beruházás értéke 5,16 milliárd forint, mely az összeszerelő üzem, a központi irodaépület, valamint a kompozit üzemegység kivitelezését foglalja magában.

A jelenleg 15 fős kecskeméti összeszerelő és gyártó-kapacitást a tervek szerint összesen 112 főre szeretnék bővíteni, az alkalmazottak köre pedig alapvetően a cég profiljához illeszkedik majd: betanított és szakmunkás munkakörben zajlik majd a kompozitgyártás, illetve a repülőgépek összeszerelése. A társaság kizűzött célja, hogy a kompozit üzem indulása után évente kétszáz gépet gyártanak majd.

A magyar tulajdonú vállalkozás még tavaly szeptemberben együttműködési megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetemmel. Ennek részeként szak-specifikus szakemberek (mérnök és speciális munkatárs) képzése valósulhat meg, valamint idővel lehetőség nyílik majd pilótaképzés elindítására is. Ugyanígy megállapodtak egy helyi munkaerő-toborzó céggel, a JobCapital-lal is nemrégiben, amely a kiválasztásban fog segíteni, amelynek keretében a HR-modulok kiépítésére és a megfelelő munkaerő-létszám (mintegy 100 fő) biztosítására keresnek munkatársakat az idén beinduló pécsi gyáregységükbe.

RelatedPost

Mondja el véleményét!