Eredményes bérmegállapodás a VÉD-SZ Kft.-nél

Az év elején, januárban kezdték meg a felek az egyeztetést a tárgyévi béremelés lehetőségeiről. A kezdeti fázisban a munkáltató nem tudott ajánlatot tenni, majd az ezt követő időszakban nem mozdultak előre a tárgyalások, majd márciusban tudott kialakulni közös álláspont a felek között először a bérfejlesztés lehetséges mértékéről, majd annak elosztási módjáról.


Ennek eredményeként március 28-án végül sikerült megállapodnia a feleknek a 13 százalékos mértékű általános bérfejlesztésről, amely az ISD Dunaferr területén alkalmazott létesítményi tűzoltókra irányadó.
A bérmegállapodás értelmében két lépcsőben valósul meg a béremelés, ez alapján január 1-jétől 8 százalékos általános bérfejlesztés történik, melyből garantált 5 százalék, majd július 1-jétől további 5 százalékos általános bérfejlesztés fog megvalósulni, melyből mindenkinek 3 százalék garantált.

– A bértárgyalások mindig nehezített pályán mozognak, amikor a tárgyalófelek nem ismerik egymást. A munkáltatók kételkedve fogadják egy külsős szakember jelenlétét, itt sem volt ez másként – mondta dr. Kerekes Edit, érdekvédelmi tanácsadó a megállapodás kapcsán. – Ilyenkor különösen nagy felelősségünk van abban, hogy az eredményes munka érdekében megtaláljuk a közös hangot a munkáltatókkal. 

Ezzel a bérmegállapodással a VÉD-SZ Kft. munkáltatónál foglalkoztatott létesítményi tűzoltóknál a 2019. évi béremelés az ISD Dunaferr Zrt.-nél megvalósított bérfejlesztéshez is igazodott.
BMLSZ Szakszervezet az egyeztetés során konzekvens álláspontot képviselt a differenciált elosztás kérdésében, így a felek ebben a kérdésben külön kitértek a bérmegállapodásban. További fontos alapelvi szintű megállapodása volt a feleknek, hogy a differenciált bérfejlesztés elsősorban a bérfelzárkóztatás célját szolgálja.
– Szakszervezeti oldalról mindenképpen érdemi bérfejlesztést szerettünk volna elérni az előző évekhez képest – mondta Reichardt Bálint BMLSZ szakszervezeti ügyvivő. – Olyan béremelés volt a célkitűzés, amely nagyságrendjében az ISD Dunaferr Zrt.-nél megvalósult bérfejlesztéshez igazodik.

A szakszervezet a béremelés mértékén felül az igazságos és nyomonkövethető differenciálást tartotta további fontos célkitűzésnek a tárgyalások során, illetve a bérmegállapodásban. Ennek egyik alapkövét jelentette, hogy a bérmegállapodásban rögzítették a felek a végrehajtási szabályokat is. 
– A munkáltató azon érvelését, mely szerint fontos differenciálni a bérek fejlesztését, a szakszervezet részéről is elfogadhatónak tartottuk, hiszen motiváló erővel tud hatni a munkavállalókra a differenciálás lehetősége – tette hozzá Kerekes Edit. – Ugyanakkor nagyon fontosnak tartjuk, hogy a differenciált bérfejlesztés a jövőben egy konzekvens szempontrendszer alapján tudjon megvalósulni. Ennek kialakításán is szeretnénk dolgozni a jövőben. Bízunk benne, hogy a januárban megkezdett kollektív szerződés módosítására irányuló  tárgyalások hasonlóan eredményesen fognak folytatódni és zárulni. 

A bérmegállapodásban rögzített mértékű béremelés első fázisának végrehajtására a márciusi bérrel együtt, április 1-jétől kerül sor. Ezt fogja követni a július 1-jétől irányadó második béremelési lépcső. Ennek eredményét a felek – vállalásuk alapján – közösen felülvizsgálják és értékelik.
– Ezúton szeretnénk megköszönni Oláh Istvánnak, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet elnökének együttműködését, mellyel munkánkat segítette – tette hozzá végül Szili Csaba ügyvivő helyettes.

Még 2018 nyarán alakították meg a Baranya Megyei Liga Szakszervezetben a Dunaújvárosi Létesítményi Tűzoltók Érdekvédelmi Csoportját a VÉD-SZ Kft. ISD Dunaferr Zrt. területén dolgozó létesítményi tűzoltó munkavállalói.

Fotó: skeeze from Pixabay

RelatedPost

Mondja el véleményét!