Lépcsőfutó verseny: gratulálunk a VÉD-SZ Dunaferr Létesítményi Tűzoltóknak és Cseke Péter tagunknak az eredményes szerepléséhez!

Május 30-án 11. alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban a Fejér megyei lépcsőfutó verseny, melyen a Fejér megyei hivatásos, önkormányzati és létesítményi tűzoltók vettek részt. A versenyen egyénileg és csapatban is megmérettek az indulók. 


A versenyen a Dunaferr Létesítményi Tűzoltók szép eredménnyel szerepeltek: csapatban 2. helyet szerezték meg, és az egyéni indulók között is helyezéseket értek el. „A versenyzőknek körülbelül húsz kilogrammos plusz súlyt magukra öltve, teljes védőfelszerelésben — védősisakban, kabátban, nadrágban, csizmában, kesztyűben — és sűrített levegős, acélpalackos légzőkészülékben kellett időre felérniük a Duna-parti víztoronynál lévő lépcsősoron. A csaknem kétszáz lépcsőfok teljesítése közel olyan, mintha egy tízemeletes panelház tetejére futottak volna fel a tűzoltók. A versenyt Vizi Ignáctűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő nyitotta meg, akik mindketten rajthoz álltak és teljesítették a távot.” — olvasható  a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság eseményről készült beszámolójában.

– Úgy gondoljuk, ezek a versenyek kiváló alkalmat nyújtanak arra, hogy visszajelzést adjanak a létesítményi tűzoltók felkészültségéről, erőnlétéről, amely a munkakörhöz kapcsolódó hatékony és eredményes feladatellátással, valamint az egyéni és csapatteljesítménnyel is szorosan összefügg. A BMLSZ ezúton gratulál a Dunaferr Létesítményi Tűzoltóknak és külön Cseke Péter tagunknak a sikeres szerepléshez! – mondta dr. Kerekes Edit, a Baranya Megyei Liga Szakszervezet elnöke. – Az ilyen és ehhez hasonló megmérettetések is jól mutatják, hogy milyen embertpróbáló feladat a tűzoltók mindennapos munkája.  

– Szakszervezetünk bízik abban, hogy ilyen kiválóan felkészült kollégák szakmai és anyagi megbecsülése a munkáltató számára is fontos. A versenyen elért eredmény is hűen tükrözi azt a teljesítményt, felkészültséget és kitartást, amit munkájuk során a VÉD-SZ Dunaferr Létesítményi tűzoltók tanúsítanak – ezt már Reichardt Bálint, BMLSZ Dunaújvárosi Létesítményi Tűzoltók Szakszervezeti Csoportjának ügyvivője mondta.

Eredmények

30 év alatti korcsoport:
1. Séder Norbert — Véd-Sz Papír LTP
2. Czinkoczi Ábrahám — Véd-Sz Dunaferr LTP
3. Selmeci Attila tűzoltó őrmester — Dunaújváros HTP

30-40 év közötti korcsoport:
1. Nagy Tamás tűzoltó őrmester — Sárbogárd HTP
2. Tóth Attila — Bosh 60 LTP
3. Cseke Péter — Véd-Sz dunaferr LTP

40 év feletti korcsoport:
1. Lemler Róbert — Véd-Sz Papír LTP
2. Lemler György — Véd-Sz papír LTP
3. Geiger Zoltán tűzoltó alezredes — Fejér MKI

Abszolút összesített verseny:
1. Séder Norbert — Véd-Sz Papír LTP
2. Czinkoczi Ábrahám — Véd-Sz Dunaferr LTP
3. Lemler Róbert — Véd-Sz Papír LTP

Csapatverseny
1. Papír LTP
2. Dunaferr LTP
3. Bicske ÖTP I.
4. Sárbogárd HTP
5. Székesfehérvár HTP
6. Dunaújváros HTP
7. FMKI
8. Marton ÖTE
9. Bosh 60 LTP
10. Arconic-Köfém LTP
11. Polgárdi ÖTP

Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

RelatedPost

Mondja el véleményét!