Nincs a Balatonnál elég munkaerő? Nem is lesz!

Egyre hangosabbak a balatoni vendéglátok panaszai, amelyek arról szólnak, hogy nincs elég megfelelő munkaerő a Balatonnál. Nem találni szakácsot, felszolgálót, konyhai munkás vagy szobalányt. Nézzük meg, mi lehet az oka, hogy az egykor olyan népszerű balatoni idénymunkára, ma már lasszóval sem lehet fogni szakképzett személyzetet. Mi változott meg az utóbbi években a munkaerőpiacon és mi változott meg a Balatonnál.
Olvassa el az Alternatív Gazdasági és Demográfiai Központ elemzését!


A magyar gazdaság teljesítménye az utóbbi években kiemelkedő tendenciát mutatott, az átlagosan 4% feletti növekedés, illetve a jövőben előirányzott hasonló mértékű fejlődés bizakodóvá tette a gazdasági szereplőket. Dübörög az építőipar, hetente jelentik be a multinacionális cégek hazai beruházásait. A pozitív gazdasági hírek mellett, egy tényező árnyékolja be a sok jó hírt, ez pedig a növekvő szakemberhiány.

Forrás: KSH

A gazdaság erős növekedésével, egy a Kelet-Európában nem kiemelkedőnek mondható elvándorlás mellett is (ami, mégis komoly károkat okoz), szép lassan elfogyott a szabad munkaerő. Ez azt jelenti, hogy Magyarország megközelítette a teljes foglalkoztatás szintjét. A másik komoly probléma, hogy a balatoni vendéglátásban elvárt német nyelvtudással és megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkező munkaerőt, szívesen alkalmazzák az osztrák és német szállodák, vendéglátóhelyek is. Természetesen a magyar bérszinthez képest kétszeres, háromszoros fizetés mellett. Aki azonban nem szeretne külföldön dolgozni, az a fővárosban is talál munkát, mivel a budapesti turisztikai idény ma már 365 napból áll, tehát eltűnt a szezonális turizmus, egész éveben áramlanak a fővárosba a nemzetközi vendégek.

Lesz munkaerő-kapás?
(Fotó:  Benjamin Sz-J. from Pixabay)

Ebben a gazdasági fellendüléstől, fluktuációtól és bérfeszültségtől feszített munkaerőpiacon, mit tud ajánlani a balatoni vendéglátóipar. Egy évre vetítve maximum 3-4 hónapos munkavállalási lehetőséget, illetve az országos bérszinthez viszonyítva sem kiemelkedő fizetést. Tehát, ha esetleg egy pincérnek, szakácsnak van folyamatos bejelentett állása a fővárosban, nagyobb megyeszékhelyen vagy Ausztriában, mi oka lenne váltani alacsonyabb fizetésért és 3 hónapos határozott idejű munkaszerződésért. Logikus gondolkozás mellett, semmi! Tehát érthető, hogy nincs sok jelentkező a balatoni idénymunkára, és valószínűleg a helyzet nem is fog megváltozni a jövőben sem. 

A rendszerváltás előtti, és az azt követő időszakok európai szinthez mérten szégyenteljesen alacsony bérezése, illetve a magas munkanélküliség miatt, könnyű volt találni a nyári időszakra munkaerőt. Hiszen, az átlagfizetés akár kétszeresét is meg lehetett keresni az adott időszakban a Balaton parton. Azonban a helyzet szép lassan megváltozott. Amíg az ország több régiója rohamosan kezdett fejlődni a nemzetközi beruházások segítségével, addig a balatoni régió, a rendszerváltás előtti turistaáradatról álmodozva elaludt. Ma a régió gazdasági teljesítménye az országos átlag alatt van! 

Pontosabban a Balaton mellett nem csak a turizmus éves teljesítményével van probléma, hanem magával a kiépült gazdasággal, vagyis annak hiányával.  Mégis, a teljes régió, a kitörési lehetőséget még mindig kizárólag a turizmusban látja. Természetesen cikkünkben nem arra akarunk utalni, hogy a Balaton melletti települések ne használják ki a vendéglátásból adódó lehetőségeket, hanem stratégiailag vegyenek számításba más gazdasági ágakban lévő potenciált is.

Pedig nekünk a Balaton a Riviéra…
(Fotó: Oravecz Zsolt on Pixabay.com)

Érdemes belegondolni, hogy amennyiben sikerülne a balatoni turisztikai idényt a szűkös kettő és fél hónapról, esetleg hat hónapra feltornászni (plusz április, május, szeptember – ami egy fantasztikus eredmény lenne), akkor is a balatoni turizmusban dolgozóknak az év másik hat hónapjára, új munkát kellene találniuk. Ami egyértelműen, nem egy jó perspektíva a dolgozók számára.

Amennyiben a régió az elkövetkező években nem tud komolyabb fejlődést felmutatni például a turisztikai szezon meghosszabbításával, a szolgáltatások színvonalának emelésével vagy a gazdaság egyéb területeinek fejlesztésével kapcsolatban, akkor továbbra is megmaradhat vagy akár mélyülhet is a lemaradása. Ezzel együtt, a munkaerőhiány problémájának két legfontosabb tényezőjének megoldása is elmarad, ami a bérek növelése, illetve turisztikai szektorban dolgozók egész éves foglalkoztatása. Sajnos, amig ezen a két sarkalatos tényezőn nem sikerül változtatni, addig továbbra is fenn fog állni a probléma, hogy nincs elég munkaerő a Balatonnál, és sajnos nem is lesz!

Címfotó: feherke from Pixabay

RelatedPost

Mondja el véleményét!